Albert Earl Carter-ről néhány gondolat

Albert Earl Carter, alapítója AIR, Inc., és úttörője Rebounding mini ugróasztal edzéseknek. Designer tervezője és vezetője a legjobb építésű és leginnovatívabb mini gumisztalnak a világon. Carter az Oklahomai Állami Egyetemre és a Utah Egyetemre járt, mint ösztöndíjas birkózó. 

1974-1975-ben Carter-nek a nagyszabású trambulint népszerűsítő körútját, amit úgy neveztek, hogy  “Gymnastic Fantastic” a Marriott Corporation cég támogatta. Az 500 előadáson, több mint 500.000 halgató és néző látta a mini ugróasztal használatáról és jótékony hatásairól tartott beszámolókat.

Carter a saját gyermekein is alkalmazta a mini gumiasztal használatát. Gondolom nem igen ellenkeztek, mert remek kis móka! 🙂 Meglepődve tapasztalta, hogy a gyerekeinek az állóképességükre, koordinációs mozgásukra és a lelki fejlődésükre milyen hihetetlen hatással volt ez a mozgás forma.

Amint Carter felismerte ezeket a hihetetlen jótékony változásokat az emberi testre nézve, egy kutatást tűzött ki célul magának, hogy még többet meg tudjon arról, hogy még milyen más pozitív és egészségügyi hatásokat gyakorol a mini gumiasztal használata az emberi szervezetre.

Kutatásai eredményei által kezdődött el egy új iparág 1977-ben, amelyről egy könyvet is kiadott "Rebound To Better Health" Rebounding egy jobb egészségért címmel. Az első fejlesztés egy otthon készült rebounding volt "Dyna-Bound" néven. Második könyve "The Miracles of Rebound Exercise" A Rebound gyakorlatok csodái címmel jelent meg, ami 1979-ben 1,3 millió példányos fogyásával bestseller lett.

A mini gumiasztal használata által megszerzett jó egészség, még tovább növelte Carter tudásszomját a téma iránt.

Következő könyvei “The Healthy Cell Concept” Az egészséges sejt fogalma, "The New Miracles of  Rebound Exercise" A rebounding gyakorlatok új csodái, és "The Cancer Answer" Válasz a rákra címmel jelentek meg.

Mint előadó és pedagógus, Carter megosztotta a vizsgálati eredményeit az egészségüggyel. A világon a mai napig előszeretettel használják ezt a mozgásformát különböző egészség megőrzés, rehabilitáció és már kialakult problémák kezelése céljából.
1983-ban egy különleges meghívást kapott a hongkongi kormánytól. Az ország rendőrségének és tűzoltóinak, ami körülbelül 35.000 ezer embert jelentett, tartott előadást, hogy milyen hatással van a mini gumiasztal használata az egészséges sejtek fejlődésére. Azóta számos orvosi csoport tevékenykedik világszerte a kezei alatt  és sokat szerepel a nemzeti televíziókban U.S., Australia, Hong Kong, és a Fülöp-szigeteken.

Mára, Albert Carter lett a világon a legelismertebb trambulin szakértő és az általa kidolgozott Reboundig gumiasztalon végzett gyakorlatai miatt, ami egyben fantasztikus hatással bír az emberi szervezetre, a keringésre és a nyirok rendszer tornáztatására nézve!