Angel Juicer préselési tanácsok
Préselési tanácsok
Az Angel Juicer lényerő, présgép, juicer-ben lévő iker hengereket úgy tervezték, hogy alacsony préselési fordulatszámmal 82 fordulat / perc forgási sebességgel forogjanak. Így a préseli metódus alatt, 100%-ban megőrződnek az értékes vitaminok, enzimek, nyomelemek és ásványi anyagok. Jelenleg a piacon az iker hengeres lényerők között az Angel Juicer dolgozik a leglassabb préselési fordulat számmal és a leghatékonyabb lé kinyeréssel. Így képes a maximális enzim és tápanyag kisajtolására az alapanyagokból.
1. A lassú fordulatszám miatt célszerű az alapanyagok lassabb adagolása is. Ha szükséges, akkor használja a fa tömködőkart. Nem kell aggódnia, ha esetleg a tömködőkar hozzáér az iker hengerekhez. Nem károsítja azokat! A tömködőkar anyaga nagyon jó minőségű kemény fából készül. Ha esetleg némi fa szilánk kerülne a hengerekhez ez nem fog belekerülni a préselt lébe, mert az alapanyagok rostjával távozik a készülékből.
2. Ha esetleg megszorulna a szűrőbetétben az alapanyag, akkor állítsa le a készüléket a Stop gombbal. Ezután tartsa nyomva a Reverse gombot 2-3 másodpercig. Ilyenkor az iker hengerek visszafelé forognak, meglazítva a beszorult alapanyagot. Ha szükséges, ismételje meg ezt az eljárást egy pár alkalommal. Az Angel 7500 lényerő, présgép, juicer-ben ez a művelet automatikusan megtörténik, ha megszorulna az alapanyag és ha az iker hengerek blokkolódnának.
3. Az alapanyagot nem szabad nagy erővel a hengerek közé nyomni, mert ebből származhat az eltömődés, elakadás. Érzéssel, finoman kell nyomni az alapanyagot a hengerek közé. Érezni fogja, hogy az alapanyag szépen lassan elfogy. Ne legyen türelmetlen, mert ez nem egy centrifugális készülék! A lágyabb alapanyagokat érdemes jóval lassabban adagolni. A készülék szűrőbetétje nagyon finom lyukazással van ellátva, így időt kell hagyni a lének, hogy áttudjon folyni rajta. Érdemes lehet levenni a szűrőbetétről a fröcskölés felfogót és akkor láthatja, hogy a préselt lé milyen intenzitással távozik a szűrőbetéten keresztül. Ha azt tapasztalja, hogy a lé mennyiség kezd apadni a szűrőbetétnél, akkor tegye a következő adag alapanyagot a készülékbe.
Tipp: Érdemes minden alapanyagot hasábburgonya alakúra szeletelni. Így könnyebb lesz a hengerek közé juttatni kevesebb fizikális erőt igénybe véve. A búzafű préselésénél érdemes a préselés megkezdése előtt egy pár csepp jó minőségű olajat a forgó hengerekre cseppenteni, így megakadályozhatja a túlzott habosodást. A búzafüvet lehet egyben is kisebb marékban a készülékbe tenni, de én azt szoktam javasolni, hogy vágják ollóval 2-3 darabra. Ezzel a kis művelettel nagyban megnövelhetjük az amúgy igen drága szűrőbetét élettartamát.