Blendtec turmixgépről írták

Kedves Krassza György!
2013.05.02

Egy hónapja használjuk a Blendtec turmixgépet és körülbelül ennyi ideje, hogy 70 %-ban nyers ételeken élünk, mely csaknem teljesen zöld turmixokból áll.
Már a kezdet is hihetetlen volt. Húsvét előtti csütörtökön kigondoltuk, hogy jó lenne venni egy nagyteljesítményű turmixgépet, de ehhez fel kellett volna autókázni Nógrádból Budapestre. Próba szerencse alapon felhívtuk az "Élet Virága" Bioboltot és  másnap megkaptuk gyorspostával a készüléket.  :))))))
Amennyiben egy dolog ilyen jól indul, a folytatás csakis jó lehet.

A készülék maga fantasztikus!  Jóllehet nem próbáltunk vele mobiltelefont feldarabolni, mint ahogyan a gyártó egy-két reklámvideóján látni lehet  –  azonban amit feldaraboltunk eddig, azok kifogástalan krémes állagúak lettek.
A csoda azonban a következő:  négy hét alatt radikális vérnyomás és vércukor csökkenés!!!!  A vércukor értékünk  kezdett az elfogadható tartomány fölé emelkedni, vérnyomásunk pedig már egy jó ideje az egekbe szökött. Nem akartunk gyógyszereket szedni, ezért kerestünk, kutattunk más megoldások után. A zöld turmixitalok nagy mennyiségű fogyasztása visszafordítani látszik a kóros folyamatokat.

Megjegyzem, hogy már korábban is sok nyers ételt fogyasztottunk, azonban a saláta- és gyümölcsevés nem produkált ilyen szembeszökő javulást. Biztosan megvan rá a magyarázat, hogy a nagy teljesítménnyel összeturmixolt zöld levelek  mennyiségi fogyasztása miért gyógyít ilyen gyorsan és hatásosan!

Csodálatos, de amikor ide eljutottunk, a folyamat már önmagát erősíti. Ugyan is mostmár, ha választani kell, hogy mit eszünk, az esetek 90%-ában  "-Igyunk valamilyen zöldet!!!"  felkiáltással már megyünk is a kertbe friss csalánért és pitypangért.  Ezekből a növényekből csak nagyon nagy fokozatú mixeléssel lehet finom krémes italt készíteni némi víz, gyömbér és alma közreműködésével. Az almából eddig semmiféle  technikával nem sikerült ilyen finom krémes italt készíteni.

Életünk egyik legjobb beruházása volt a Blendtec turmixgép!!

Mindenkinek ajánlom, hogy minél előbb kezdje el a zöld levelek "legelését" egy nagy teljesítményű mixer segítségével. Mindenkinek, de különösen azoknak, akik hozzánk hasonlóan az "idősebb fiatalok" kategóriájába tartoznak. :)))

Márti Nógrád megyéből


Sziasztok Gyuri és Feri!
2013.03.15

Csak szeretném megköszönni a segítségeteket a turmixgép választásban! Először nem Blendtec-et akartunk venni, hanem Omniblender-t. Most így
utólag a lehető
legjobb döntés volt! Köszi még egyszer!

Nagyon meglepődtem, hogy milyen pici és könnyű a szerkezete, alig foglal el helyet az asztalon – pedig nincs nagy asztalom a panelkonyhában.
Nem is mondtátok, hogy van hozzá egy
csúcs szuper receptes könyv. 🙂

Előtte azért megvettem a kötelező szakirodalmat, de most csak a géphez kapott könyvből dolgozom. Ami azért is jó, mert nemcsak gyönyörű fotók és ínycsiklandó receptek vannak benne, hanem hozzá van írva egyenként, hogy mi az a program ami az adott recept elkészítéséhez meg kell nyomni, legyen az humusz, paradicsomleves, mandulatej, vagy egy finom koktél.

A gép motorja brutálisan erős – először azt hittem lerepül az asztalról 🙂 Sajna egyszer – amikor már az egész család sorban állt turmixért – túltöltöttem – az durva volt, hogy úszott a konyha a narancsban – és akkor elmentem hozzátok újra és vásároltam egy nagyobb kelyhet is. 🙂 WideSide 3 literes.

A napi turmixolási idő 40 másodperc! Ezt alig hittem el először. Nagyon tetszik, hogy nem nekem kell programoznom a gépet, hanem előre betették a programokat (pl. zöld turmix, jegeskávé, milk shake stb) és egy gomb segítségével el lehet indítani.

Tudod évekkel ezelőtt mi már vettünk tőletek 2 gépet. Egyik a kicsike Personal Blender 5 éve megy, óriási hasznát vettük amikor kicsi

volt a gyerek! Utazásokhoz is magunkkal vittük, nagyon praktikus! Az ikercsigás léfacsaróval pedig brutális mennyiségű búzafű levet préseltem,

amíg nem dolgoztam. De amióta dolgozom, egyszerűen nincs időm préselni. Tudom, hogy a préselt lé is nagyon kellene, de egyszerűen nincs időm most rá.

A turmix a mostani időbeosztásunkba sokkal jobban belefér. Tényleg csak bele kell dobálni mindent (még aprítani se kell) és megcsinálja amit kérek.

Nincs felesleg, csak finom, tiszta lé! Nagyon nagyon finomak az elkészült italok belőle. Én egyelőre nem találok ezekhez az ízekhez hasonlót. És olyan jó, hogy nagyobb mennyiség is előállítható vele! Két marék mandulából kijön 2 adag mandulatej, 1-2 céklából céklalé – és sokkal egészségesebb, mint a bolti.

A készülék ára kicsit húzós volt, de ha belegondolok, hogy mennyi bio levet, magtejet, pástétomot vettünk üvegezve a boltban – ami ráadásul nem is volt ennyire élő – nagyon hamar megtérül az ára.

Szóval nagyon köszi, hogy vagytok, hogy foglalkoztok ezzel! Itt vannak ezek a professzionális gépek, és elintézitek a behozatalt, és mindentami ezzel kapcsolatos.

Az egészséges élet tényleg itt kezdődik, és nem az elméleteknél. Ti valóban a mindennapokhoz adtok segítséget, ami nagyon nagyon fontos! Mert mondani nagyon könnyű, hogy éljünk egészségesen, de munka mellett nagyon nehéz megoldani.

Viszont egy ilyen géppel könnyű! Egy Blendtec-kel közös háztartásban lenni – EGY ÁLOM!

Bár most este van, de már várom a reggelt, a friss narancs illatát, a zöldeket – szóval reggeli első turmixot!

Köszönöm nektek, hogy vagytok, hogy működtök! Jó ezt tudni!
Szeretettel
Kelemen Éva
Budapest