Blendtec turmixgép bemutatása

A Blendtec Amerikai nagy teljesíményű, magas fordulatszámú professzionális turmixgép bemutatása


– A Blendtec otthonra szánt profeszionális turmixgépe egy igen nagy teljesítményű 3 lóerős (1560W) elektromotort kapott. Ez a motor teljesítmény és a kehelyben található robosztus vágókés garantálja, hogy az alapanyagok teljesen mikrorostosra lesznek darálva. A jégkockából rakjon bármennyit a kehelybe, biztos lehet abban, hogy csak hópehely lesz belőle.

Ez egy egyszerű ceruza az érzékeltetés kedvéért Ez egy egyszerű turmixgép motorja Ez pedig a Blendtec turmixgép motorja (brutál)

– Ez az egyetlen 1560 Wattos motor elegendő ahhoz, hogy a kehelyben található rozsdamentes tömör acélpengét biztonságosan és kiegyensúlyozottan megforgassa.
– Finoman kiegyensúlyozott közvetlen (Direct Drive) meghajtás. A precíziós forgácsolt aljzat közvetlenül csatlakozik a motorhoz, ami finoman kiegyensúlyozza a motor egységet. Ez csökkenti a vibrációt és a zajt, ami kritikus lehet egy ekkora motor sebességnél. Ez növeli a megbízhatóságot, mert az aljzatot nem kell cserélni (ellentétben a legtöbb turmixgépnél).

  

 

– A Blendtec turmixgép alap bázis felépítése a Vita-Mix-hez képest lényegesebben kisebb. Kehellyel együtt nézve a Blendtec magassága még mindig kényelmesebb mint más turmixgépek magassága. Emiatt könnyeben és kisebb helyen tudjuk tárolni, akár a konyhaszekrény alatt is.

  

– Általános kérdés, hogy mennyi ezeknek a professzionális turmixgépek fordulat száma. A Blendtec esetében a Vita-Mix 38.000 fordulat / perc forgási sebességéhez képest, csak 28.000 fordulat / perc. De igazándiból a lényegi kérdés az az, hogy a kehelyben található vágókés fordulat száma mennyi? Na ez az ami nem mindegy! Nem mindegy, hogy a motor tengelye forog 38.000-et vagy a kehelyben található a vágokések! Mivel a késnek a kerülete nagyobb, így ha a motor forog 38.000-et akkor a kés nem foroghat annyit. A Blendtec esetében a 28.000 fordulat / perc a kehelyben lévő késre értendő. És a Vita-Mix-nél? Mérni kellene, mert a gyártó nem árulja el. Minden esetre az biztos, hogy brutális teljesítményre képes a Blendtec!

– Egy kehely minden művelethez. Nem kell külön vásárolnunk plusz egy második kelyhet, ha magokat szeretnénk darálni. BPA mentes kelyhek.

– A Blendtec esetében lényegesen könnyebb a kehely takarítása  mint a Vita-Mix-nél. Miért? Mert a Blendtec-ben csak két vágókés dolgozik, míg a Vita-Mix-ben négy. A Blendtec kehelyben nincsenek "törések", hajlatok. Emiatt könnyebben tudjuk a Blendtec kelyhet elmosni, mert jobban hozzáfér a kezünk.

 

Blendtec kehely két késsel (tömör, rozsdamentes acél kések) Vita-Mix kehely négy késsel

– A Blendtec turmixgép kelyhéhez nem kell használnunk tömködő kart és nem is adnak hozzá. Ez azért lehetséges, mert a kehely alja nem szűkül be mint a Vita-Mix kelyheinek az alja. Így az alapanyagok nem tudnak megakadni, megszorulni semmiben. A Vita-Mix esetében sajnos kell, hogy használjuk a tömködő kart, mert a kehely beszűkül és a kések pengéi is vékonyabbak a Blendtec pengéihez képest.

– A Blendtec kezelő pultja egy igen esztétikus nyomógombos, digitális kijelzésű kezelő panelt kapott. Intelligens Smart-Touch technológia, ami azt jelenti, hogy a készüléken kiválasztott program ciklus szabályozza a motor hol gyorsabb, hol lassabb forgási sebességét. 25 féle előre programozott beállításból válogathatunk az alapanyagnak megfelelően a kívánt elkészítési módok közül.  A kiválasztott metódust egy gomb nyomással elindíthatjuk és már csak meg kell várni, hogy a készülék automatikusan elvégezze a műveletet. Amint kész a ciklussal a készülék automatikusan leáll. Természetesen saját magunk is tudjuk a fordulat számot szabályozni a megfelelő gomb megnyomásával.

– A készülékhez külön vásárolható a Blendtec által kifejlesztett és szabadalommal védett WildSide 3 literes kehely.

 


Élet Virága Biobolt Budapest