Excalibur Amerikai szárító, aszaló készülékek

  

Az Excalibur aszaló és szárító készülékek egy professzionális vonalat képviselnek a piacon kapható többi, másfajta aszaló és szárító készülékek között. Nagyfokú megbízhatóság és szárítási teljesítmény jellemzi ezeket az elektromos gépeket, melyeket a gyártó 35 éve nagy tapasztalattal épít. A visszajelzések alapján bátran mondhatjuk, hogy ez idáig, akik Excalibur aszalógépet vásároltak azok mai is elégedetten használják.  Meghibásodásról, vagy nem megfelelő működésről a legcsekéjebb panasz sem érkezett a felhasználóktól. Gyógynövények és fűszerek aszalására, szárítására is kiváló megoldás.

Az új 2013 modellek már BPA-Free műanyagból készülnek! 
Újra kapható fehér színben is!

Adatlap

Adatlap

Videó

Használati 

Az Excalibur 5 tálcás  kivitel ideális méret egy kisebb család, vagy egy személy számára. A nagyobb kapacitású 9 tálcásat már érdemes olyan felhasználónak megvenni, aki rendelkezik egy kisebb kertel, ahol mindenféle gyümölcsöket és zöldségeket termeszt. Persze olyanok is választhatják, akik nagyobb mennyiséget szeretnének egyszerre leaszalni, megszárítani.

A készülék tetején található hőfok szabályozó hőmérséklet beállításait Fahrenheit-ben és Celsius fokban is ráírta a gyártó. Könnyen betudjuk állítani a kívánt aszalási hőmérsékletet. A mi ajánlásunk 40-45 celsius fok, mert ezen a hőmérsékleten még nem károsodnak a fitokemikáliák az alapanyagban.

Az 5 tálcás kivitelben egy 400 Wattos fűtőszál dolgozik.
A 9 tálcás kivitelben egy 600 Wattos fűtőszál dolgozik.
A beépített hőérzékelő termosztát folyamatosan gondoskodik beállított hőmérséklet fenntartásán a készülék házban.
Gyógynövények és fűszerek aszalására, szárítására is kiváló megoldás.

 

Tipp: Az első aszalás előtt, érdemes a készülék házba egy hőmérőt behelyezni és ellenőrizni a készüléken az általunk beállított hőmérsékletet. Elképzelhető, hogy valamennyivel alacsonyabb, vagy magasabb hőmérsékletet mérhetünk, mint a beállított érték.

A hőfokszabályozó kapcsoló elfordításával indíthatjuk a készüléket. Amint vissza tekerjük a kapcsoló gombot nulla állásba a készülék kikapcsol.

Tipp: Az általunk forgalmazott Excalibur aszaló készülékek időzítő óra nélküliek. Ha szeretnénk a készülékhez egy ídőzítő órát, akkor bármelyik nagyobb bevásárló központban pár ezer forintért tudunk vásárolni egyet. Általában ezek az órák 24 órás beállíthatóságúak és a 24 óra lájárta után újra indulnak. Erre figyeljenek!

A készülékházban a tálcákon található kilenc darab lyukazott  műanyag szárító lap.

A Teflex tapadás mentes lapok nem tartozékai a készüléknek! Azokat külön lehet megvásárolni.

Mérete: 35×35 cm

A Teflex lap Ára

  

A készülékház BPA-Free erős Polycarbonátból készül:
– a készülék háza, az ajtók és a tálcák hosszú élettartamú polycarbonátból készültek
– nagyon erős, törhetetlen és hőálló

Beépített biztonsági sajátosságok:
– az Excalibur aszalót üzem közben is akár felügyelet nélkül hagyhatjuk
– az Excalibur aszalót három elválasztott áramkör védi az elektromos meghibásodástól

Automata hőszabályozó termosztát:
– az összes Excalibur aszaló készüléket automatikus hőszabályozó termosztáttal láttak el
– nincs folyamatos melegítés, csak akkor, amikor a hőmérséklet csökken a beállított értékhez képest a készülék házban

Nagyszerű ízek:
– az aszalt ételeknek a csodálatos intenzív ízei megmaradnak

Egyszerűen használható:
– gondosan mossuk és ha szükséges hámozzuk meg az alapanyagokat, távolítsuk el a romlott részeket, szeleteljük egyenletes vastagságúra az alapanyagokat, helyezzük az aszaló tálcákra, aszaljuk őket a vastagságtól függően addig, amíg elérjük az általunk kívánt szárazságát az élelmiszereknek, majd ha kész légmentesen zacskókban tároljuk. Minél szárazabbra aszaljuk, annál tovább lehet tárolni penészedés nélkül!

Aszalványok tárolási javaslata: jól zárható műanyag, vagy üveg edény.


Élet Virága Biobolt Budapest