GREENIS FGR-8800 Brushless Blender

GREENIS FGR-8800 Brushless Technológiájú Professzionális Blender, turmixgép

 

Szóval, hol is kezdjem! Már egy éve, hogy foglalkoztam a GREENIS Brushless technológiával szerelt motorú turmixgéppel. Amikor az első próba készüléket megvásároltam, annyira prototípus volt, hogy nem volt rajta a GREENIS felirat és a tömködő karon még nem működött a hőmérséklet kijelző sem. Jó is, hogy akkor nem rendeltem, mert a cég azóta egy pár problémát kiküszöbölt és orvosolt. De most eljött az idő, hogy ezt a fantasztikus készüléket ne csak bemutassuk, hanem forgalmazzuk is.

Mint a fenti képen is látható, négyféle színben lesz elérhető. Nagyon pofás és nem utolsó sorban hihetetlen esztétikusan szép készüléket sikerült a gyártónak készítenie.

Az újfajta Brushless technológiájú motor garantálja a folyamatos vágókések fordulatszámát, még sűrűbb alapanyagok keverése esetén is. A vágókések fordulatszáma 15.000 RPM. A Brushless technológia lényege, hogy az elektromotor nem tartalmaz szénkeféket. Így a motor nagyobb igénybevétel esetén is képes a 15.000 fordulatszámot leadni a késeknek, nincs melegedés és hihetetlenül halkan működik. A motor zajszintje kevesebb mint 80dB és a fogyasztása is optimálisabb hosszabb motor élettartam mellett. A szénkefés motorok nagyobb igénybevételnél sokat veszíthetnek az erejükből, illetve a szénkefék súrlódása miatt gyorsabban melegednek és hamarabb megtörténhet, hogy a motort védő hővédelmi rendszer lekapcsolja azt, és várni kell amíg visszahűl (30-45 perc) és csak utána lehet újra használatba venni. A Brushless motorokban nincs szénkefe emiatt nincs a súrlódásból adódó hőképződés és teljesítmény vesztés lényegesen halkabb működés mellett. Ez röviden a lényege a Brushless  technológiájú motoroknak.

Még egy okos megoldást bevetettek ezek a Kínai fiuk! A készülékhez jár pluszban egy magdaráló vágómű. Ezt könnyen ki lehet cserélni a kehelyben. Ha valaki magot szeretne darálni, akkor nincs más teendője, mint felfordítani a kelyhet, kitekerni a nagyméretű műanyag anyacsavart, majd kilökni a nedves vágóművet a helyéről, betenni a száraz vágóművet és visszacsavarni a nagyméretű anyacsavart. Egy kehely, két vágómű. Nincs szükség még egy magdaráló kehely vásárlásához és ez mind benne van a készülék árában. OKOS!

Kezelő felület sem elhanyagolható szempont, mert egy nagyon szép LCD panelt kapott, ami érintésre működik és karcálló bevonat védi azt. A gyártó által beállított 7 programok közül lehet válogatni, de ha úgy gondolod akkor magad is állíthatod a fordulat számot és a turmixolási időt is. Ezen kívül helyet kapott még egy Pulzálási lehetőség és egy Bluetooth opció. Bár a Bluetooth opció csak rendelésre kerül a készülékbe, mi egyenlőre nem kértük. Nem gondolom, hogy előrébb lennék azzal, hogy a telefonról tudom irányítani a gépet. Főleg, hogy nincs is okos telefonom! Időben sem lennék belejebb vele, viszont többet kellene adni pénzben emiatt a szerkezetért. Szerintem nem fog hiányozni senkinek! A kezelő panelen a bekapcsoló gomb alatt található a gyerekzár funkció, amely nem engedi illetékteleneknek a készülék üzembehelyezését.. Nem kell amiatt sem aggódni, ha kisgyermek van a családban, mert biztos hogy NEM fogja tudni véletlen elindítani a készüléket a gyerekzárnak köszönhetően. Persze ha a kehely és a kehely kupakja nincs a helyén, akkor TE sem fogod tudni elindítani. Csak akkor lehet üzembe helyezni a gépet, ha már minden a helyén van. Kehely a motoron, kupak a kelyhen és 3 másodpercig az ujjad rátétele a gyerekzár funkcióra. Ez aztán a biztonság!

Készülék tulajdonságok, jellemzők:

– 1000W Brushless technológiájú motor, alacsony energia fogyasztás, nem melegszik akár egy órán kersztül is működhet
– halk működés zajszint – 80dB
– japán minőségű SUS 420 vágókések
– fordulatszám 15.000 RPM folyamatosan terhelés mellett is
– 7 gyári program
– digitális, érintőképernyős LCD kijelző, kezelő panel
– karcolás mentes bevonat az LCD panelen felületén
– biztonsági gyerekzár funkció
– 2 literes, gumirozott fogóval ellátott kehely BPA free
– cserélhető vágókések 1 db nedves és 1 db száraz alapanyagok turmixolásához
– plusz 1 db gombafej a készletben
– hőmérővel ellátott tömködőkar a folyadékok mérésére
– Méretek (szélesség x mélység x magasság) – 22,5 x 21 x 50 cm
– súly 7 kg
– garancia: 5 év motor, 1 év minden más alkatrészre

 

7 gyári programok: