Gy.I.K Green Star GS-1000

A Green Star lényerő, présgép, léfacsaró, juicer kapcsán feltett gyakori kérdések

1. Hol találhatóak a mágnesek a Green Star lényerő, présgép, juicer-ben és mi az ő funkciójuk?

Vonalba rendezett mágnesek sorozata található a forgó iker hengerek központjában. Amikor a két iker henger megfelelően össze van illesztve, akkor a hengerekben található mágnesek létrehoznak egy fókuszált 2600 Gauss-os mezőt a hengerek közötti 0,1 mm helyen.

Amikor a préselt lé keresztül folyik ezen a fókuszált mágneses mezőn a vízben található nagyobb molekulák, clusterek megnyílnak, kisebb molekula szerkezetre bomlanak, ami azt jelenti, hogy több ásványi anyagot tudnak magukhoz kötni. Ez a mágneses eljárás segít, hogy nagyobb százalékban tudjuk kipréselni az ásványi anyagokat az alapanyagokból. Ez nagyon fontos, mert így fenntartható ezeknek az ásványi anyagoknak a kolloid formája, amelyeket így a test hosszabb ideig képes hasznosítani.

2. A Green Star lényerő, présgép, juicer-rel préselt lé hosszabb ideig eltartható? Elmagyarázná?

Van egy csomó olyan tényező, ami befolyásolja a préselt lé stabilitását és az eltarthatósági idejét.  Vessünk egy pillantást ezekre a tényezőkre. Először, azonban értsük meg, hogy mit jelent a préselt lé stabilitása.

Vegyünk egy durva példát, ami megmutatja mit jelent a stabilitás. Ehhez nem kell más mint egy gyerek játék a búgó csiga. Amikor először forgásba hozzuk a játékot egy sima felületen, akkor ez stabilan és nagyon gyorsan forog. Amint elkezd oldalazni a játék, többé már nem fog olyan egyenesen állni és ahogy csökken a forgási sebesség lassan az oldalára dől, majd teljesen leáll. A forgási energiája kimerült.

Melyik ponton mondaná Ön, hogy a csúcsa többé már nem stabil?

1.       Az első megingásnál?

2.       Valamikor közben amikor már nyilvánvaló, hogy nem áll egyenesen? Vagy,

3.       Amikor teljesen oldalára dől és megáll?

A víz/ásványi anyag molekulák, fehérje molekulák, esszenciális zsírsav molekulák stb. pontosan olyanok mint a búgócsiga csúcsa annyiban, hogy ezek is aktívak bizonyos ideig, majd kezdenek instabillá válni és végül teljesen elveszítik a hatékonyságukat. Képesek vagyunk mérni a pici molekuláris változásokat a préselt lében található különböző típusú molekulák aktivitásában és feltudunk rajzolni „stabilitás csökkenési görbét” ahogyan az ásványi anyagok elveszítik a stabilitásukat jóval azelőtt, hogy bárki képes észrevenni bármilyen változást a préselt lé ízében, színében és illatában. Ez az a pont amit mi a Green Star-nál úgy ítélünk meg, hogy a préselt lé elveszítette a stabilitását.

Mi a Green Star-nál azt akarjuk, hogy a préselt lében a molekulák minél hosszabb ideig maradjanak stabilak.

A készülék előnyei:

1.  A lassú 110 fordulat / perc forgási sebesség csökkenti a préselt lé melegedését és emiatt a préselt lé hosszabb ideig megőrzi minőségét.

2.  A víz és az ásványi anyag molekulák egy új szerkezetet alkotnak, így nő a préselt lé ásványi anyag tartalma, és a stabilabb lesz.

3.  A mély infravörös energia szintén segít abban, hogy a vízmolekulák egyensúlyban maradjanak hosszabb időn keresztül.

Mi azt szeretnénk, hogy mindig a lehető legfrissebb préselt levet tudja fogyasztani. Egy független frissen préselt lé stabilitási tanulmány készült, ami öt különböző típusú présgéppel készített répa és alma leveket hasonlít össze. A Green Star lényerő, présgép, juicer-rel préselt alma és répalé volt a legjobb a stabilitás megőrzésében.

Adatok kérésre elérhetőek. 

3. Azt hallottam, hogy a Green Star lényerő, présgép, juicer-rel préselt levekben több az oxigén.

Ez nem igaz.  Az iker hengereknél használt egyedülálló technológia újrarendezi az oxigén és hidrogén atomokat préselt lében található víz molekulákban. Ez így hatásosabb és hatékonyabb mivel a préselt alapanyagokból több ásványi anyag kerül az Ön préselt levébe.

4. Hogyan képes a Green Star lényerő, présgép, juicer olyan édes és ízes leveket készíteni?

Amiatt, hogy a préselt lében megnő az ásványi anyagok mennyisége, ezért ízesebb és édesebb lesz a préselt lé. Ennek a kivételes iker henger technológiának köszönhető ez a fantasztikus előny. 

5. Amikor búzafüvet préselek sok hab keletkezik. Ez nem az oxidáció miatt van?

Ebben az esetben nem.  Az hogy habosodik a préselés közben a búzafű az pont olyan mint amikor egy szappanos vízben gyorsan mozgatjuk a kezünket. Ez egy fizikai nem pedig egy kémiai változás. A búzafű alkotórészei közül az egyik a saponin, ami egy természetes habzó anyag.

Tipp: A habosodás megakadályozható, hogy ha a préselés megkezdése előtt, egy pár csepp értékes olajat (olíva, lenmag stb.) csöppentünk a hengerekre.

6. Az iker hengerek nagyon különböznek az egycsigás vagy a késes készülékektől.

Igen, az iker hengerek egy különleges technológiát jelentenek. Pontosan azok amik: hengerek. Nincsenek kések, csigák, gyorsan forgó tárcsák. Az iker hengerek össze préselik az alapanyagokat a hengerek közötti 0,1 mm résen. Így finoman őrlik, sajtolják, darálják az alapanyagokat hasonlóan mint a fogaink.

7. Mennyire könnyű tisztítani?

Az iker hengereket gyorsan és könnyen lehet tisztítani. A Green Star lényerő, présgép, juicer mellé adunk egy speciális tisztító kefét amivel gyorsan letudja tisztítani a hengereket a préselés befejeztével. Egyszerre csak egy hengert tartson a  kezében folyó víz alatt és távolítsa el a maradékokat a tisztító kefével. Még a zeller szár rostjai is gyorsan eltávolíthatóak.

A hengerek azok hengerek nem pedig kések. Éppen ezért nem is élesek. Teljesen más módon működnek. Ha megfelelően használja és karbantartja a hengereket, akkor hosszú időn keresztül javítás mentesen használhatja őket.

8. Amikor nagyon színes zöldségeket préselek, a hengerek elszíneződnek. Hogyan lehet ezeket tisztítani?

Amikor befejezi a préselést keletkezik egy rost mennyiség amit kidobna. Kapcsolja be a készüléket, majd felváltva adagoljon egy adag száraz répa rostját, majd egy adag kristálycukrot. Addig folytassa, amíg egy kisebb csészényi cukrot elhasznált. Ez polírozza a hengereket és eltávolítja a foltokat. Ezután állítsa le a készüléket és folytassa a tisztítást a szokásnak megfelelően.

Van még számos dolog amire oda kell figyelni:

– Ne használjon maró vegyszereket a hengerek tisztításához (hypo stb.) A hengerek vége műanyag. A klór tönkreteszi a műanyagot.
– A készülék préselési alkatrészein is lesznek elszíneződések. Ez teljesen természetes.
– A készüléken az alapanyagok leve miatti elszíneződések ártalmatlanok. Ugyanakkor a vegyszerekről ez nem mondható el.

9. Rakhatom-e a Green Star alkatrészeit mosogató gépbe?

Nem. Mossa el az összes vízbe meríthető alkatrészt a mosogatóban használjon mosogatószert és olyan hőmérsékletű vizet ami Önnek megfelel.

10. Azt hallottam, hogy a Green Star lényerő, présgép, juicer lassú fordulatszámmal működik. Miért?

A Green Star lényerő, présgép, juicer iker hengereinek a forgási sebessége 110 fordulat / perc. Más készülékek fordulatszáma sokszorosa ennek. Meg kell néznünk, hogy a magas fordulatszám mit csinál a préselt lével. Minél gyorsabb a préselési mechanizmus, annál több hő keletkezik a préselt lében, emiatt gyorsabban is oxidálódik és veszti el az értékes tápanyagokat. A préselt lének a hőmérséklete olyan közel kell hogy legyen az eredeti alapanyag hőmérsékletéhez, amennyire csak lehet, hogy megőrizzük a maximális tápértéket.  Egy független tanulmány szerint a Green Star lényerő, présgép, juicer-el préselt lé csupán csak fél fokkal volt melegebb az induló alapanyag hőmérsékleténél. Négy másik lényerő készüléknél ez az érték három és fél foktól egészen 14 fokig terjedt.

Ez a 110 fordulat / perc forgási sebesség segít a legédesebb és ásványi anyagokban gazdag lé kipréselésében, amit csak a Green Star lényerő, présgép, juicer használatával élvezhet.  egy teljes pohárnyi préselt lé előállítása csak egy pár másodperccel többet vesz igénybe, mint a magasabb fordulatszámmal dolgozó készülékek. Ugyanakkor egy percet vagy még többet is megspórolhat mintha a kétlépcsős készüléket használná.

11. Azt hallottam, hogy csak a negatív ionok vannak jó hatással az ember egészségére.

A Green Star lényerő, présgép, juicer nem arra való, hogy ionokat hozzon létre. A Green Star lényerő, présgép, juicer a víz molekulákat egyszerűen „feltöri” azért, hogy a pozitív töltésű oxigén atom és a negatív töltésű hidrogén atom egy új szerkezetet hozzon létre az ásványi anyagokkal amik a kipréselni kívánt gyümölcsökben és zöldségekben találhatóak.

12. Igaz hogy a Green Star lényerő, présgép, juicer halkabban működik, mint a többi más készülék?

Igen. Egy nemrégiben készült teszt szerint, ami összehasonlított négy vezető márkát a Green Star lényerő, présgép, juicer sokkal halkabban működött, mint bármelyik másik készülék.

13. A Green Star lényerő, présgép, juicer valóban több levet képes kinyerni az alapanyagokból?

Igen. Két egymással kapcsolatban nem álló független tesztben különböző típusú alapanyagokat használtak. A Green Star lényerő, présgép, juicer 25%-al több levet tudott kipréselni. Az egyik tesztet Kanadában végezték zöld leveles növényekkel. A másik tesztet az USA-ban végezték almával, répával és céklával egyenként. Mind a két teszt összehasonlította a Green Star lényerő, présgép, juicer-t a 2 lépcsős hidraulikus, sajtoló-rágós és a centrifugás présekkel.

14. Mikor állítsak a rost szabályozó csavaron?

1. Ha úgy tűnik hogy az alapanyag rostja visszafelé a garatba folyik, akkor tekerjen ki negyed fordulatnyit a rost szabályozó csavaron és figyelje, hogy az alapanyag elkezd-e a készülékből simán távozni. Lehet, hogy ha ez nem elegendő, akkor még egy keveset kell kihajtani a rost szabályozó csavaron, addig, amíg a rost el nem kezd könnyen eltávozni a készülékből.

2. Ha úgy tűnik hogy a rost túlságosan leveses, miután préselt a készülékkel egy percen keresztül, akkor egy kicsit állítsa szorosabbra a rost szabályozó csavart és újra préselje át a rost anyagot. Ha még mindig leveses a rost, akkor állítson még a rost szabályozó csavaron.

15. Amikor fagyasztott banánból készítek fagylaltot a Green Star lényerő, présgép, juicer-el akkor megváltozik a színe, mit tegyek?

A banán színe tényleg nagyon könnyen megváltozik. Hogy segítsünk megtartani a banánnak azt a gyönyörű krémes színét, próbálja ki ezeket az ötleteket:

– Miután elkészült a fagylalt, de még mielőtt kiporciózná, keverjen bele egy vagy két teáskanál citromlevet.

– Miközben Ön fagyasztja a banánokat a fagylalthoz, akkor fagyasszon jégkockatartóban egy néhány kanálnyi citrom levet is.  Amikor pedig elkezdi csinálni a fagylatot, dobjon a készülékbe egy két kocka fagyasztott citrom jégkockát. Amikor befejezte a műveletet, akkor alaposan keverje össze a kész fagylaltot, majd szervírozza.    

16. Miből készültek az iker hengerek?

Az iker hengerek fém része nagyon jó minőségű rozsdamentes acélból készül. A végeik műanyagból vannak.

17. Szívritmus szabályozóm van. A mágnesek és az infra sugárzás nem jelent problémát?

Egyáltalán nem. Bár különleges elővigyázatosság nem szükséges a szívritmus szabályozó miatt, minden elektromos készüléket körültekintéssel használjon és kövesse a gyártó használati utasítását.

18. Mi a különbség a Green Star lényerő, présgép, juicer és a Champion présgép között?

Számos különbség van köztük. Vizsgáljuk meg közelebbről ezeket.

 1. A Green Star lényerő, présgép, juicer iker hengeres préselési technológiát használ. A Champion présgépnek egy, mikrokésekkel ellátott csigája van.      

 2. A Green Star lényerő, présgép, juicer iker hengerei mágnesekkel és biokerámiával készülnek, hogy több ásványi anyagot legyen képes kinyerni és jobban stabilizálja a frissen préselt levet. A Champion présgép nem rendelkezik ezzel a technológiával.

 3. A Green Star lényerő, présgép, juicer iker hengerei 110 fordulat / perc sebességgel forognak, azért hogy préselt lé a préselés ideje alatt ne melegedjen fel. A Champion présgép fordulatszáma több mint 1000 fordulat / perc.

 4. A Green Star lényerő, présgép, juicer zaj tesztben csak 61 dB mértek, míg ezzel szemben a Champion présgép 66 dB zajt bocsájtott ki.

 5. Amikor a  Green Star lényerő, présgép, juicer elektromágneses sugárzását mérték, 21 milliGauss volt az érték 15 cm-re a készüléktől. A Champion présgép esetében 51 milliGauss volt.

 6. A Green Star lényerő, présgép, juicer morzsolásos technológiát alkalmazó présgép, lényerő, juicer. A Champion sajtolós-rágós technológiával működik.

 7. A Green Star lényerő, présgép, juicer független tesztekben 25%-al több levet volt képes kinyerni az alapanyagokból, mint sajtolós-rágós technológiájú készülékek.

 8. A Green Star lényerő, présgép, juicer ugyan abban a független tesztben 68.98%-több ásványi anyagot volt képes kinyerni.

 9. A Green Star lényerő, présgép, juicer független tesztben, ami a répa és alma levek stabilitását hasonlította össze, messze jobbnak bizonyult a különböző készülékeknél.

10. A Green Star lényerő, présgép, juicer könnyen képes fűféléket és gyógynövényeket préselni. A Champion présgép nem képes erre.

19. A Green Star lényerő, présgép, juicer elég drága készülék. Miért?

A Green Star lényerő, présgép, juicer-nek számos egyedülálló technológiai jellemzője van, ami más készülékeknek nincs.  Sok kutatás, fejlesztés, tervezés, tesztelés zajlik a háttérben és folyamatosan törekszünk arra, hogy a jövőben egy olyan készüléket tudjunk biztosítani. amelynek jellemzői:

– több levet lehet kinyerni vele

–  több ásványi anyag a lében

–  nagyobb stabilitás a lének

–  többféle felhasználási mód

–  könnyebb és gyorsabb tisztítás

Ha mindent figyelembe veszünk a Green Star lényerő, présgép, juicer lehet, hogy egy kicsit drágább a többi készülékhez mérten. Azonban, azért mert ilyen sok mindent tud és a préselt lé minősége miatt, magasabb eredményeket ért el a tesztek során mint a legdrágább két lépcsős lényerő készülékek, amik háromszor drágábbak a Green Star lényerő, présgép, juicer-nél.

Mi úgy gondoljuk, hogy a Green Star lényerő, présgép, juicer önmagában egy külön kategóriát képvisel. Próbáljon ki egyet Ön is!

 

Mit jelent az hogy: „ha a hengerek megfelelően vannak illesztve”? Nézze meg az iker hengerek végeit, amik a motor házhoz illeszkednek.

20. Mit jelent az hogy: „ha a hengerek megfelelően vannak illesztve”?

Nézze meg az iker hengerek végeit, amik a motor házhoz illeszkednek. Mind a két iker hengeren találhatunk egy-egy jelölést. A szabadon futó hengeren egy pontot a meghajtó hengeren pedig két pontot láthatunk. FONTOS! Minden esetben a mikor a készüléket összerakjuk, akkor ellenőrizzük a hengerek pontos illesztését. A két pont közé kell hogy essen az egy pont! Ha nem illesszük a hengerek megfelelően össze, akkor a készülék különböző alkatrészei sérülhetnek. Nagyon figyeljünk erre! 

 

21. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy vannak-e mágnesek az iker hengerekben?

Helyezzen egy gémkapcsot az asztalra. Tartsa az egyik hengert közvetlen a gémkapocs fölé. A henger mágneses vonzereje miatt, magához vonzza a gémkapcsot.

22. A 2600 Gauss-os mágneses mező nem káros?

Egyáltalán nem. A földünk is egy természetes mágneses mezőben működik. Az orvosok is használnak mágneses mezőt diagnosztizálásra (MRI) és törött csontok gyógyítására. Esetleg Ön az elektromágneses frekvenciákra gondol (EMF)? Nemrégiben a mi cégünk tesztelt négy vezető típusú lényerő készüléket elektromágneses kibocsájtás szempontjából. A Green Star lényerő, présgép, juicer kibocsájtása kevesebb mint fele volt, a második legkevesebbet kibocsájtó készüléknek, ami 21 milliGauss volt.

23. Mit jelent az, hogy mély infravörös sugárzás? Az biztonságos?

A mély infravörös sugárzás egyfajta energia. Ez a természetes rezgési tartománya a víznek és az összes szerves anyagnak, még az emberi testnek is.  Az infravörös sugárzás hullámhossza 0,7 és 1000 mikron között található, ami éppen a látható fény frekvencia tartományán túl esik. Egy része ennek a tartománynak 5-15 mikron, ami maga a mély infravörös sugárzás. A mély infravörös sugárzás a legbiztonságosabb és a legelőnyösebb energia forrás. Ezt mi úgy hívjuk, hogy „életerő frekvencia”.

24. Milyen hatással van a mély infravörös sugárzás a préselt lére?

A préselt lében található vízmolekulák a saját természetes frekvenciájukon szeretnének rezegni. Azonban, a préselési eljárás a molekulákat egy kicsit „megviseli”, emiatt instabillá válnak. A mély infravörös sugárzás „emlékezteti őket” a természetes rezgésükre és ez újra stabilizálja a molekulákat. Ezt ahhoz lehetne hasonlítani, amikor az anya szívhangját lejátsszák egy újszülöttnek. Ez megnyugtatja és lecsillapítja a gyermeket. A préselt lé esetében pedig, a mély infravörös sugárzás stabilizálja a levet hosszabb időre.

25. Mi az a biokerámia technológia és hol található az iker hengerekben?

Valójában a biokerámia technológia egy eljárás, aminek célja a mély infravörös sugárzás előállítása. Az a szó, hogy „biokerámia” egy egyedülálló porított anyagra utal, ami biztonságosan körülöleli a mágneseket, amik az iker hengerben találhatók. Amikor az iker hengerek forognak a préselés ideje alatt, a biokerámia anyag átalakítja a mechanikai energiát, jótékony hatású  mély infravörös sugárzássá. És igen, mind a biokerámia technológia, mind pedig az anyag nagyon biztonságos.

26. Miből van a biokerámia?

A pontos összetétele üzleti titok. Azonban, vannak a természetben előforduló fajtái, mint a bentonit agyag fajta és a kovaföld. Mindkét anyag biztonságos és rendszeresen használják élelmiszer iparban.

27. Honnan tudható, hogy több az ásványi anyag a préselt lében?

Egy független teszt kimutatta, hogy a zeller és zöld leveles növények préselt leve ezeket tartalmazta:

95,4%-kal több kalcium

173,3%-kal több vas

96,95%-kal több magnézium

61,4%-kal több kálium

205%-kal több szilícium

108,2%-kal több cink

és a többi ásványi anyag tekintetében 61,4%-kal volt több.

28. Több préselt lé? Az jó! De hogyan?

a.       Az iker hengerek speciális formája és elhelyezkedése

b.      a lassú fordulatszám lehetővé teszi, hogy az alapanyag újra és újra préselődjön, így kinyerve a maximális lé mennyiséget

c.       a rostszabályozó csavar állítási lehetősége által kinyerhető a legtöbb lé minden alapanyagból

29. Milyen karbantartást igényel a Green Star lényerő, présgép, juicer?

Semmilyent.  Csak tartsa be a használati utasítást.

30. Mennyi garancia jár a Green Star lényerő, présgép, juicer-re?

Háztartási használatban: 5 év a motorra és 2 év az egyéb alkatrészekre.
Ipari felhasználás esetén: 2 év.


Élet Virága Biobolt Budapest