Gyümölcs és a Candida

Dr. Douglas N. Graham

Vasember triatlonista és hosszútávfutó. 1978-óta nyers táplálékokon él.Tanácsadója világklasszis sportolóknak és edzőnek a világ minden tájáról. Az ő segítségét vette igénybe a tenisz legenda Martina Navratilova, NBA profi kosárlabda játékos Ronnie Grandison, track olimpiai sprinter Doug Dickinson, profi női futballista Callie Withers, bajnok testépítő Kenneth G . Williams, színésznő Demi Moore és nagyon nagyon sokan mások. 

Dr. Douglas N. Graham könyvéből szeretnék kiragadni némi információt a Candidáról. Álljon itt eme gyöngyszem könyvből, – amit én is követek – az idézet!

"A gyümölcs és a Candida

Talán nincs még egy olyan egészségi probléma, amivel kapcsolatban ennyi tévhit és félinformáció élne a köztudatban, mint a Candida. Ahhoz, hogy valós képet kapjunk erről a betegségről ki kell bogoznunk a szálakat, mert bizony ha a Candidáról van szó, sok mindent el kell felejtenünk. A Candida egyfajta élesztő gomba, aminek természetes élőfordulási helye az emberi vér. Ott a helye! Ez a mikróba cukron él. Mivel a vérünkben mindig van cukor (a cukorbetegek is a vérükben lévő cukor mennyiségét mérik, amikor "megmérik a cukrukat"), így aztán a Candidának mindig van mit ennie.

A Candida a felesleges vércukrot eszi meg

A Candida kolónia méretét vagy – ha úgy tetszik – népességét közvetlenül rendelkezésünkre álló élelem határozza meg. Ha a vércukorszint mindig normál szinten van, akkor a Candida kolónia sem gyarapodik. Amikor az elfogyasztott cukor kikerül a vérből, és egyenletesen eloszlik a sejtek között, amik hasznosítják azt, akkor a legkisebb gombaszaporulat is gyorsan kipusztulna, és ez így van rendjén. 
Ahogy azonban a vércukorszintünk megemelkedik, a Candida villámgyorsan szaporodni kezd (virágzik), ahogy nekiáll belakmározni a fölösleges cukrot. És ha ezzel végzett, mind a vércukorszintünk, mind pedig a Candida kolónia nagysága visszaáll a normál szintre. Ez a fluktuáció természetes része az emberi test fiziológiájának, és nem okoz semmilyen egészségi problémát, sem pedig kellemetlen tüneteket.
Ha azonban a zsírban gazdag étrendnek köszönhetően a vérzsírszint tartósan magas marad, akkor a cukor nem tud távozni a vérből, és ahelyett hogy üzemanyagként szolgálna testünk 18 billió sejtjének, táplálékul szolgál az egyre növekvő Candida kolóniának. Üzemanyag nélkül viszont a sejtek nem képesek energiát termelni. A test elfárad, kimerül, mint egy rossz elem. 
Nagyon fontos, hogy megértsük, mit jelent, ha megemelkedik a vércukor szint. Ha a szervezet nem képes visszaállítani a normál szintre a vércukrot, kialakul egy nagyon veszélyes állapot, amikor is az egyetlen megoldás a vércukorszint csökkentésére a Candida elszaporodása. A vérünkben élő Candida tulajdonképpen egy életmentő organizmus, olyasmi, amit eszünk ágában se lenne ki irtani. Úgy működik, mint egy másodlagos biztonsági rendszer, vagy – ha úgy tetszik – egy biztonsági szelep, aminek segítségével a vércukorszint visszatér a normál kiindulási állapotra akkor is, amikor a hasnyálmirigy és a mellékvesék csődöt mondtak". 
   

A leírtak folytatását a Candidáról, Dr. Douglas N. Graham 80/10/10 című kőnyvében megtalálják!    

Köszönöm Dr. Douglas N. Graham-nek ezt a fantasztikus könyvet!

Forrás: Dr. Douglas N. Graham 80/10/10 című könyve!