Hanssem Ozen Vakuum blender

Gyári videók itt tekinthetőek meg egyben!

HANSSEM OZEN Vákuum turmixgép bemutatása

Várhatóan a legújabb őrület lesz ez az újfajta turmixolási metódus a Vákuum turmixolás. Hogy miről is van szó? Egy Koreai gyártó kitalálta, hogy mi lenne akkor, ha egy kis vákuum pumpa segítségével a turmixolás megkezdése előtt kiszívná a kehelyből a levegőt. Nagy meglepetésükre azt tapasztalták, hogy az oxigén jelenlétére érzékeny vitaminok kevésbé sérülnek és mennek tönkre a turmixolás ideje alatt. Ilyenek például az A-vitamin és a polifenol. Hogy mire is jó a polifenol (polyphenol)?

Mivel a kehelyben minimális oxigén marad, így nincs lehetősége a kész ital eloxidálódásának, és emiatt tovább lehet frissen tartani azt. A kehely külön is levehető a készülékről úgy, hogy a vákuum megmarad benne. A gyártó ezt úgy oldotta meg, hogy a kehely egy külön álló gumi tömítést kapott, és ameddig ezt a kis gumi szelepet nem nyitjuk meg, addig a vákuum a kehelyben marad. Így a készülékről levehető a kehely úgy, hogy az teljesen vákuum alatt marad az itallal együtt. A készülékhez adnak egy plusz tároló kelyhet, amelyből szintén kiszippantható a levegő. Ez egy hordozható kehely. A már elkészült turmixot átöntve ebbe a kehelybe, majd a lezáró kupak ráhelyezésével a készülékre téve és a vákuum gomb megnyomásával a levegő eltávolítható a hordozó kehelyből. Így nagyon sokáig frissen lehet tartani a már elkészült italt és bárhová magunkkal vihetjük azt.

Ezzel az ötlettel felvértezve készítette el a Koreai gyártó a Hanssem Ozen névre hallgató vákuum turmixgépüket.

A gyártó mért eredménye kék áfonya turmixolása esetén:
1. Hagyományos turmixolás – kék áfonya Vitamin A 0,86
2. Hagyományos turmixolás – kék áfonya Polifenol 70,96
3. Vákuum turmixolás – kék áfonya Vitamin A 3,11
4. Vákuum turmixolás – kék áfonya Polifenol 186,96

Jelen pillanatban még a többi turmixgép gyártó cég csak kullog a saját Vákuumos készülékük piacra dobásával az Ozen mögött, bár már ők is elkezdték a fejlesztéseket, mint Greenis vagy Kuvings.

A Hanssem Ozen készülék nagyon szépre sikeredett. Látszik a készüléken, hogy sok tervezői munka áll a háttérben.