OmniBlender TM-767 turmixgép bemutatása

Az OmniBlender TM-767 nagy teljesíményű, magas fordulatszámú professzionális turmixgép leírása


Az OmniBlender TM-767 professzionális turmixgép háztartási használatra.

– A készülék házba beépített 3 lóerős motor garantálja, a kehelyben található 6 késes vágómű magas fordulatszámú meghajtását. A készülékbe beépített motor egy új, energia takarékos kivitel. A többi más 3 lóerős turmixgépekkel össze hasonlítva lényegesen halkabbá is varázsolta a gyártó cég a készülék hangját. Jel / zaj aránya 85 dB. Mintegy 20%-al halkabb a versenytársak készülékeivel szemben.

– A motor fogyasztása 450 és 2200 Watt között mozog. Mivel a készülék motorja 950 Wattos és 3 lóerős, így  mi 746W x 3 = 2238 Watt max. fogyasztást mértünk. A cég ezt a 3 lóerőt maximálisan a 950 Wattos motorhoz tervezte. Az ő állításuk szerint, nem kell nagyobb motor teljesítmény a megfelelő fordulatszám és erő eléréséhez. Kisebb a zaj és hosszabb a motor élettartama. A készülék hátulján található egy hőkioldó kapcsoló. Ha a készülék motorja többet venne fel mint 950 Watt, abban az esetben ez a hőkioldó kapcsoló megvédve a motort a károsodástól és lekapcsolja a további áram forrást. Ameddig ezt a kis kapcsolót nem nyomjuk vissza a készüléket nem lehet elindítani. Más készülékeknél ez a folyamat akkor megy végbe, ha a motor túlmelegszik. Akkor bizony várhatunk addig amíg lehűl a készülék és csak utána tudjuk újból használni a készüléket. Az OmniBlender esetében ez nem áll fenn, mert a motor jól megtervezett hűtése nem engedi a motort túlmelegedni. Éppen ezért emiatt nem is állhat le, csak a nagyobb áramfelvétel miatt. De akkor sem kell várnunk amíg lehűl a készülék, egyszerűen csak nyomjuk vissza a hőkioldó kapcsolót és már folytathatjuk is a turmixolást.

 

– A készülék kapcsoló gombos kezelő panelt kapott. A bal oldalon látható gomb a készülék bekapcsoló gombja. Ha ezt használjuk, akkor van lehetőségünk a fordulatszám szabályozásra a potencióméterrel. A jobb oldali gomb a pulzáló gomb. Ennek a gombnak a lenyomásával vagy lenyomogatásával tudjuk a maximális fordulat számot elérni és az esetlegesen leülepedett alapanyagot újra felkeverni.

 

– A készülék alján található a hálózati kábel feltekerve. Kényelmesen beállíthatjuk a nekünk megfelelő hosszúságot és a többi kábelt a készülék alján a neki kialakított helyen feltekerve hagyhatjuk.

– A készülékház tetején találhatjuk az úgynevezett – gomba fejet – amibe csatlakozik a kehely fogazott meghajtó tengelye. Mondhatjuk úgy is, hogy ez a tengely kapcsoló. Ez a kis műanyagból készített kis szerkezet felelős azért, hogy a motor teljesítményét átadja a kehelyben található a vágókéseket tartó tengelynek. Ez egy praktikus megoldás arra nézve, hogy ha a kehelybe valamiféle idegen tárgy kerülne pl. kés, kanál, avokádómag stb. ami képes a vágókés megakasztására, akkor ez a kis – gomba fej – kettéreped és a motor tengelyén már csak egy helyben áll. Így nem a drága elektromos motor megy tönkre, ami több tízezer forint lenne, hanem ez a kis  pár ezer forintos alkatrész, amit úgy hívnak, hogy – gomba fej. Cseréje pár percet vesz mind összesen igénybe.

 

– A 2 literes kehely biztonságos élelmiszer ipari polikarbonátból készül, amelynek olvadási pontja több mint 120 celsius fok, amit az Európai Élelmiszer Biztonsági Bizottság, az FDA, és Underwriters Laboratory (UL) is tesztelt. Ennek megfelelően az anyaga keményebb, erősebb és biztonságosabb, mint más kopoliészter műanyagból készült társai.
A Bayer Gyógyszergyár egy alapanyag gyártó, aki teszteli az anyagok élelmiszerre gyakorolt biztonságát. Ezeket az anyagokat 2 órán keresztül 250 Celsius fokon forralják, majd ezt követően körülbelül 105 fokon 10 napon keresztül forralják. Miután az idő letelt hosszasan tesztelik őket. Azt vizsgálják, hogy a hő hatására mennyi BPA oldódik ki a tesztelt műanyagokból. Az FDA és az Európai Élelmiszer Biztonsági Bizottság szerint, nem éri el a kioldódott BPA a kritikus, veszélyes szintet.

A gyártó idézete a BPA-val kapcsolatosan:"Habár lassan nekünk is el kell gondolkodnunk a BPA mentes kelyhek gyártásán, véleményünk szerintünk ez a BPA mentes kérdés túlértékelt és inkább egy üzleti fogás. Abban biztosak vagyunk, hogy nem kerül BPA a kehelyből az Ön italába, mivel úgysem 110 celsius fokon fogja turmixolni. Természetesen szerintünk is az üveg kehely lenne a legjobb megoldás, csak az nehéz, drága és igen törékeny lenne."

 

2 literes kehely 1.5 literes kehely (külön vásárolható)

  

– A hat speciális rozsdamentes acél ötvözetű vágókéssel rendelkező vágómű képes mindenféle alapanyagok turmixolására, darálására. Ezeket a késeket Japánban gyártatja a JTC cég, ahol a legmagasabb a minőségi követelmény a világon. A kések minőségéről úgy tájékozódhat, hogy egy darab mágnest rá helyez a késekre. Ha a mágnes keményen odacsattan a késekhez, akkor jó minőségű anyagból készültek. A tengely egy golyós csapágyban forog. Az igen magas fordulatszám miatt, a súrlódás is igen magas, emiatt előfordulhat, hogy a kenőanyag kioldódik a golyós csapágyból. Ez azt eredményezheti, hogy a csapágy kenés nélkül egy idő után beállhat. Ezt csak egy komplett vágókés szett cseréjével orvosolhatjuk. A kehelyből történő kiszedését kérem bízza szakemberre, mert a saját próbálkozás garancia vesztéssel jár!

     

 


Élet Virága Biobolt Budapest