Sedona SD-P9000 szárító, aszaló bemutatása

A boltunkba való megérkezése után kíváncsian bontottuk ki a Sedona SD-P9000 aszaló, szárító nem kis terjedelmű karton dobozát, amiben a készüléket szállítják. A karton doboztól és a műanyag zacskótól megszabadítva a készüléket, első pillantásra igen megnyerő és tetszetős külalakkal találjuk magunkat szemben, amit tovább fokoz a készülék elején található lenyitható, betekintő üvegablakos ajtó.

A készülék ajtaját lenyitva a kilenc tálcák rendezett sora tárul a szemünk elé, amit érdekes módon két oldalt egy-egy szivacs betéttel rögzítettek, hogy a tálcák ne csúszkálhassanak. Érdemes erre odafigyelni az első kibontásnál mert egészen bent vannak a készülékház oldalán és elsőre nem is veszi észre az ember, csak nem érti, miért nem lehet kihúzni a tálcákat.

 

A tálcákat kivéve a készülék házba bekukkantva láthatjuk a készülék belsejében a két darab  11 cm átmérőjű ventilátort és a ventilátorok körül elhelyezkedő fűtőszálat. A készülék teljes üzemben 600 Wattot fogyaszt. Ha a ketté választást választjuk, akkor csak a felső fűtés működik 300 Wattal. Ebben az esetben a készülékhez adott teli tálcával kell elválasztani a két egységet, hogy ne az egész készülék házat melegítse a 300 Watt. Praktikus megoldás és energia takarékos, ha nem akarunk teljes 9 tálcás aszalást végezni.

Ha csak négy tálcányi aszalni valónk van, akkor jól jön ez a választási lehetőség. A készülék egy hőszabályozó termosztáttal van ellátva, aminek a szerepe a fűtés lekapcsolása ha a készülékházban a levegő hőmérséklete elérte a beállított értéket.

Kíváncsiságból beraktunk egy hőmérőt a készülék házba és majd az ajtó becsukását követően, elől a fő panelon beállítottunk 45 Celsius fokot a digitális órán. Vártunk 20 percet, majd ellenőriztük a hőfokot, de meglepődve tapasztaltuk, hogy a készülék házban csak 38 Celsius fok volt. Ez azt engedi feltételezni számomra, hogy a gyártónak nem igazán volt ideje pontosan bekalibrálni a digitális mérőt a valós, készülék házon belüli hőfokkal. Ahhoz, hogy megfelelő hőmérséklet legyen a készülék házon belül, elöl a panelon 55 Celsius fokra kellett állítani a digitális mérőt és ekkor volt 43 Celsius fok a házban. Mindezt betudom a hatalmas megrendelésnek, amit a gyártó kapott a kereskedőktől. Reményeim szerint a későbbiekben orvosolni fogják ezt a problémát.

A másik dolog ami nem tetszett, hogy a tálcák mérete nem egyforma 33 x 38 cm, így a tálcákat csak 180 fokban tudjuk forgatni.

A készülék házat BPA mentes ABS műanyagból készítik.

 

A készülék beállításait egy szép és esztétikus digitális panellel oldották meg. Itt találjuk a főbb beállítási funkciókat.

Balról jobbra haladva:
– bekapcsoló gomb (power)
– farenheit vagy celsius fok nézet váltása (F/C)
– hőfok kijelzése digitálisan (temp)
– időzítés kijelzése digitálisan (timer)
– funkció választó gomb (set)
– óra vagy hőfok beállítása felfelé vagy lefelé 1 és 10 órás lépésekben
– fűtés ketté osztása (tray)
– halk éjszakai mód választó gomb (mode)
– leállítás (pause) vagy indítás (start) gomb

Összességében egy igen kellemes látványt nyújtó könnyű kezelhetőséggel és pazar funkciókkal felsorakoztatott készüléket hozott össze a Tribest. Remélhetőleg a kisebb hibáit a későbbiekben orvosolni fogják.

A tapadás mentes Teflex lapok nem tartozékai a készüléknek! Külön vásárolhatóak!


Élet Virága Biobolt Budapest