SoyaBella SB-130 növényi tejkészítő

A SoyaBella SB-130 növényi tejkészítő a Tribest cégnek a gyártmánya. Mindenféle magból (szója, rizs, szezám, mogyoró, mandula, zab stb.) növényi tejek készítését teszi lehetővé, nagyon egyszerű módon. 

A SoyaBella növényi tejkészítő készülék egy elegáns módot kínál a felhasználó számára, hogy különféle magokból gyorsan és egyszerűen készítsen magtejeket. A készülék kinézetre egy vízforralóhoz hasonlíthat és valóban nem is jár messze az igazságtól.

Adatlap

Adatlap

Videó

Használati 

Az esztétikus rozsdamentes víztartó edény aljába egy 750 Wattos fűtőszál gondoskodik a víz fel forralásáról. A motor fejbe beépített 220 Wattos kis motor hajtja a hosszú tengely végén található szabadalommal védett vágókést.
A készülék  víztartó edényébe minimum 0.8 vagy maximum 1.3 liter vizet önthetünk. A víz mennyisége mindig a felhasznált alapanyag mennyiségétől függ, amit a készülékhez adott mérőpohárral tudjuk kimérni.

A két rozsdamentes szűrőbetétbe kell a kimért alapanyagot beleönteni. A két szűrőbetét közötti különbséget a rajtuk található lyukméret határozza meg. A szójatej készítéséhez a finomabb lyukut kell használni, míg más alapanyagnál, mint pl. a rizs a durvább lyukazatut kell használni. Persze lehet próbálkozni a szűrőbetétek és a felhasznált alapanyagok cserélgetésével.

Ha szűrőbetétet feltöltöttük az alapanyaggal, egy egyszerű mozdulattal a vágókést tartó műanyag házra tudjuk csavarintani. A hozzáadott víz hőfoka ne legyen 40 Celsius foknál magasabb. A készülékben található termosztát gondoskodik arról, hogy minden esetben csak akkor kezdődjék meg a darálás, amikor a víz elérte a megfelelő hőfokot (83 Celsius fok). Miután a készüléket előkészítettük a tej készítésére, egy gomb nyomással elindítható a folyamat. Első körben a készülék felfűti a vizet a készülék edényben, majd elkezdi darálni az alapanyagot. Majd meg áll a darálás és újbóli fűtés következik. Majd megint darálás és így tovább. Amikor a darálási procedúra befejeződött a végén a készülék egy utolsó forralást végez, majd egy sípoló szignál jelzi, hogy elkészült a friss italunk. Körülbelül a teljes folyamat 15-17 percet vesz igénybe.

A mért eredmények alapján szójatej készítésénél 53% szója marad a vízben, ami nem rossz eredmény.  A szűrőházban visszamaradt szója rostból (Okara) lehet készíteni a tofut.

Tipp: Amikor a készülék befejezte a procedúrát, kérem vigyázzon amikor a készülék edényéről leveszi a motor fejet, mert forró pára csapódhat ki belőle! A tejek ízesítését minden esetben a kész italon végezzük el! Érdemes a magokat beáztatni egy pár órára, ezzel megpuhítva, amivel a vágókés élettartamát is meg hosszabbíthatjuk! A szóját érdemes tovább áztani 8-10 órát. Nyáron elegendő csak 6 óra.

A motor fej levételét követően a készülékhez adott műanyag tartó edénybe tudjuk állítani. amíg lehűl. A kész italt érdemes még a forró állapotában az edényben meg ízesíteni. Ha végeztünk a tej kiöntésével, a készüléket mossuk el a hozzáadott tisztító kefével és a tisztító szivaccsal. Minden készítés végén mossuk el a készüléket.

A készülékhez adott zárt műanyag csészébe rakott alapanyagot darálni is tudja. A motor fej tetején a "Milk" funkció alatt található a "Mill" funkció választó gomb. Ilyenkor a készülék csak darálást végez.

 

A készülék alkatrészei:


Élet Virága Biobolt Budapest