WaterWise 4000 desztilláló bemutatása

A WaterWise 4000 desztilláló készülék bemutatása


A WaterWise 4000 desztilláló készülék egy igen praktikus szerkezet a megfelelő tiszta víz előállítására. Nem kell semmilyen vízhálózathoz kötni. Könnyen és egyszerűen használható.

A készülék rozsdamentes tartályába 4 liter vizet tudunk tölteni. Körülbelül ezt a 4 liternyi vizet 4 óra 30 perc alatt csöpögteti le nekünk a készülékhez adott 4 literes üveg kannába. Az üveg kanna nagyon vékony falú üvegből készült! Óvatosan bánjunk vele!

Ha  a készülék befejezte a desztillációs folyamatot, automatikusan kikapcsol. Nyugodtan magára hagyhatjuk, mert egy biztonsági hőkioldó található a készülékbe szerelve. Amint érzékeli, hogy a víz elfogyott a tartályból, emiatt az edény alja melegebb lesz, egyből kikapcsolja a készüléket. Ha esetleg ez a kis hőkioldó meghibásodna, abban az esetben egész egyszerűen nem tudja a vizet felforralni. Nagyon biztonságos és igen megbízható szerkezet.

Tipp: Gyorsíthatjuk a víz elpárolásának a sebességét, ha mindjárt forró vízzel töltjük fel az edényt.

A készülék fejen található egy aktív szénszűrő betét. A csomagban pluszban kapunk egy szűrő betétet. Ezeknek a szavatossági ideje darabonként fél év. Fél évente ajánlott a szűrőbetét cseréje, de ha lehet akkor 3-4 havonta a használattól függően. Ha elhasználodott a betét, akkor tudunk vásárolni hozzá aktív szén utántöltő.

Tipp: Az első használatnál a szűrő betétet be kell áztatni egy pohár meleg vízbe, hogy a műanyag házban található aktív szén áttudjon nedvesedni. Erre azért van szükség, mert ha a száraz szénre csöpög a készülékből távozó desztillált víz, akkor nagy valószínűséggel a száraz szén miatt, nem tud olyan gyorsan átszivárogni és a műanyag ház mellett kifolyhat a víz. Az első használatba vételnél még érdemes a készüléket átmosni, fertőtleníteni.

Ennek a folyamat a következő: tegyünk fél liter forró vizet a készülék tartályába. tegyük a készülék fej egységét az edényre, dugjuk be a ventilátor motor tápkábelét az edény oldalán található dugaljzatba. Ezután a hálózati kábelt dugjuk a készülékbe, majd a fali konnektorba. Ha a készülék nem indul el, akkor nyomjuk meg a tartály ház elején található "Reset" gombot. Ekkor felpörög a ventilátor és kezdetét veszi a desztillációs folyamat. Ha a készülékben a víz elérte a forráspontját és már elcsöpögött belőle 2-3 deci liternyi víz, húzzuk ki a ventilátor motorjának a hálózati kábelét a készülék házból és így hagyjuk a készüléket tovább működni egy percig, majd dugjuk vissza és desztilláljuk el az összes vizet. Erre azért van szükség, mert így a ventilátor nem fogja a vizet a lepárló spirálban lehűteni és ebben az esetben csak a tiszta forró víz halad át a készülék lepárló spirálján és az aktív szénszűrőn, ami sterilizálja ezeket az alkatrészeket.

A WaterWise 4000 készülék fűtőszáljának a teljesítménye 800 Watt.

Minden egyes használat után, 20%-os ecetes vízzel mossuk el a készüléket! A tökéletes víz minőség elérésének és a készülék élettartamának meg hosszabítása érdekében, mindig tartsuk tisztán a rozsdamentes víztároló edényt!

A készülék karbantartását mindig bízzuk a szakszervizre! Egy idő után a lepárló spirál hűtő bordáiban felhalmozódhat a por, amit a ventilátor szippant magához. Ennek kitakarítását célszerű elvégeztetni, mert a sok por miatt a desztillált víz melegen kerül a gyűjtő üvegedénybe és rongálhatja a forró víz a lepárló spirált.

A WaterWise 4000 desztilláló készülék hatékonyan távolítja el a vízből a nem kívánt káros anyagokat, mint például az arzén, alumínium, baktériumok, klorid, klór, kloroform, réz, fluor, ólom, higany, nitrátok, nátrium-, szulfát, trihalomethane (THM) és a vírusok. A csapvíz minőségétől függően, minden esetben ugyan azt a kifogástalan tiszta ivóvíz minőséget állítja elő a készülék 99.9% tisztaságban.

Működési elve:

        

1. A víz felforralása (100 celsius fokra) a készülék alján és a képen vízszintes piros vonallal jelzett 800 Wattos fűtőszál által. Ezen a hőmérsékleten elpusztulnak a mikróbák, baktériumok, ciszták és vírusok.
2. A forrásban lévő felszálló gőzpára, maga mögött hagyja az oldott szilárd anyagokat, mikróbákat, sókat, nehéz fémeket és minden egyebet.
3. A ventilátor által hűtött lepárló spirálból távozó meleg levegő és a spirálon található kis lyukon keresztül távoznak az alacsony forráspontú  könnyű gázok, amik jelen lehetnek a vízben.
4. Lamellás lepárló spirál. Feladata az agresszív vízpára lehűtése.
5. Aktív szénszűrőn keresztül haladó víz még kap egy utolsó szűrést az esetleges (VOC, Volatile Organic Compounds = illékony szerves vegyületek eltávolítása érdekében.
6. Eltávozó kristály tiszta desztillált víz.

A másik képen a 6. az üveg edény jelöli, amibe a kész vizet tudjuk felfogni.

Kiszűrt anyagok a vízből és különböző szűrő rendszerek:

Az egyszerű szűrőbetétek nem tisztítanak megfelelő hatékonysággal és biztonsággal. Miközben csökkentik a kellemetlen szagokat és ízeket, nem tudják hatékonyan eltávolítani a szennyező anyagokat mint: arzén, baktérium, réz, ólom, nitrát, paraziták, vírusok és nátrium. A szűrő betét egy idő után táptalajjá válhat a baktériumok számára a visszamaradt rothadó szerves anyagokon amit a szűrőbetét felfogott. A másik hátránya, hogy nem tudni pontos, hogy mikor is cseréljük a szűrőt. Egyes gyártók azt sugallják, hogy érdemes akkor cserélni, ha szűrt víznek rossz íze vagy illata lesz. A valóságban mire a szag visszatér, addigra a szűrő szűrési kapacitása már régen nulla. Akkor honnan tudjuk, hogy a szűrő képes-e megszűrni a (THM (trihalometánok-at), amely ízetlen és szagtalan és a klórozás mellékterméke.

Fordított Ozmozis RO rendszer: Ez a készülék és tisztítási eljárás mindenféle képen jobb eredmény nyújt, mint az egyszerű szűrők. Az RO rendszert állandó víznyomás alatt tudjuk üzemeltetni. A rendszer egy puffer tartályba gyűjti nekünk a tisztított vizet. Ebből a tartályból fogyasztunk és amint a víz mennyisége csökken a készülék automatikusan újra tölti. A készüléken található egy úgynevezett féligáteresztő membrán. Ezen a membránon préselődik át a már előzőleg több lépcsőn keresztül előszűrt víz. A membrán vízáteresztő mérete 0,0001 mikron nagyságú. Ez a kis lyukméret szavatolja, hogy a tisztításra szánt vízben lévő szinte az összes kémiai és fizikai szennyező anyagokat, valamint a biológiailag aktív szennyeződéseket is képes kiszűrni. Hátránya a helyhez kötöttség és a helyigénye, a tároló vízgyűjtő edény elmosásának hiánya és a membrán elkoszolódása, ami megint kétségeket ébreszt az újbóli baktériumok megjelenésére.

Víz desztilláció: Az egyik legjobb módja a lehető legtisztább ivóvíz elérésének. A természet saját maga desztillálja a vizet. Minden gyümölcsben amit elfogyasztunk, desztillált víz található. A hosszan tartó forralási idő elpusztít mindenféle baktériumot, élősködőket és vírusokat. A párával a nehezebb anyagok nem tudnak felszállni, így az edényben vissza maradnak. Az illékony szerves vegyületek a lapárló spirálon elhelyezett kis lyukon eltávoznak. Nincs más technológia, ami a víz minőségétől függően folyamatosan és minden esetben ugyan azt a víz minőséget legyen képes előállítani.


Élet Virága Biobolt Budapest