Z-Star Z-510 kézi búzafűprés

A Z-Star 510 kéziprés, egy igen közkedvelt búzafűprés. A gyártónak ez volt az első műanyag kézi búzafűprés készüléke. A hosszú meghajtó karjának köszönhetően, könnyedén, szinte már már légiesen, nagyobb erőkifejtés nélkül lehet hajtani. A készülékhez adott robosztus lefogató csavarral, erősen lehet rögzíteni egy stabil asztallapon.

   

– könnyen szét illetve összeszerelhető
egyszerűen tisztítható cuki kis szerkezet
– kis helyen elfér, akár magával is viheti bárhová is vigye az útja
– kicsi a súlya, éppen emiatt lett olyan kedvelt és népszerű a felhasználók körében 
A manuális kézi hajtás egy igen kíméletes sajtolást tesz lehetővé. A hozzáadott kis műanyag edényben lehet felfogni a préselt levet.

A Z-Star lényerő, kézi búzafűprés rozsdamentes szűrőjének és a készülék műanyag felépítésének köszönhetően, más öntött fém kivitelű kézi présekkel ellentétben, nem oldódhat és morzsolódhat nehézfém a préselt lébe. Az alapanyagok csersavtartalma kioldhatja a nehézfémeket más, nem rozsdamentes, öntött fémből készült készülékek anyagából. Ezeket az öntvény kézi préseket legtöbb esetben után munkálatok, sorjázás nélkül hozzák forgalomba. Sajnos nagy általánosságban a préscsiga pontatlan és nem központos  illesztés miatt a készülékházhoz dörzsölődhet és aggodalomra adhat okot, hogy számítani kell a préselt lében megjelenő kisebb forgács és sorja darabkákra.

Tipp: Én személy szerint inkább csak búzafű préselésére ajánlanám ezt a készüléket. Persze azért lehet próbálkozni más alapanyagokkal is, de azokra az alapanyagokra jobb választás a Z-Star Z610. A búzafüvet érdemes néhány darabra szeletelni a préselés megkezdése előtt. A préselés közben ha úgy érezzük, hogy megszorult az alapanyag, akkor egy kicsit hajtsuk visszafelé a meghajtókart.


Alkatrészei a Z-Star 510 kézi búzafűprésnek:

– hosszú fém meghajtókar
– erős fém talpazat
– betöltő gallér
– kemény műanyag prés csiga
– műanyag létartó edény
– gyümölcs présház
– erős fém leszorító csavar
– rozsdamentes szűrőbetét
– műanyag végzáró kupak a gyümölcs présházra
– műanyag tömködőkar
– tisztító kefe

 


Élet Virága Biobolt Budapest