4. HarvestRight fagyasztva szárító

4. HarvestRight fagyasztva szárító

Jelenleg nem kapható

Cikkszám: Harvest Kategória:

Leírás

   Az Amerikai HarvestRight cég gondolt egy nagyot és belevágott a saját maguk által otthoni célokra gyártott fagyasztva szárító készülékek forgalmazásába.

  De igazából mit is jelent a fagyasztva szárítás? Ez nem egy új keletű technológia, már régebben is használták ezt az alapanyagok szárítására szánt egyedi tartósítási eljárást. Otthoni célokra még nem voltak igazán alkalmasak ezek a készülékek a méretüket és a fogyasztói árukat tekintve. Egy szűk, gyártói réteg használta ezt az eljárást. De mára megváltozott a helyzet, mert már otthoni célokra is alkalmassá tették a fagyasztva szárítási eljárást.

   Az eljárás alapja, hogy a készülékbe helyezett szárításra szánt alapanyagokat a készülék lefagyasztja -40C fokra, majd egy erre a célra kialakított vákuum pumpa folyamatosan fenntartva a megfelelő vákuum nyomást a szárító házban, kiszívja szépen lassan a termékekből a nedvesség tartalmat. Hogy miért jobb ez az eljárás mint a melegen szárítás?

  • tartósíthatja a kertben termett finomságokat, amely az év folyamán bármely időszakban egy tökéletes táplálékkiegészítést tesz lehetővé
  • kempingezéshez viheti magával a saját maga által fagyasztva szárított ételeket
  • a fagyasztva szárítás eljárás más szárítási módszerekkel ellentétben az alapanyag nem zsugorodnak össze, nem keményednek meg, megtartják az eredeti ízüket,  színüket és tápanyag tartalmukat is

A fagyasztva szárítás további előnyei:

Alapanyagok megmaradó tápanyag tartalma fagyasztva szárítás esetén 97%.
Az egyéb módszerek, mint a konzerválás és a melegen aszalás, olyan magas hőmérsékletet használnak, amely nagymértékben elpusztítja az élelmiszerek tápanyag értékét.

 

A fagyasztva szárított élelmiszerek íze, színe és a tápanyagok 97%-a teljes egészében megmaradnak
A kész termékek eltarthatósága akár 25 év is lehet. A fagyasztva szárított élelmiszerek tökéletesek az otthoni tároláshoz. – fagyasztva szárított alapanyagok tárolási ideje legfeljebb 25 év
– melegen aszalt alapanyagok tárolása ideje legfeljebb 4 év
– konzervek tárolási ideje legfeljebb 3 év
– fagyasztott termékek tárolási ideje legfeljebb 2 év
Alapanyagok megmaradó tápanyag tartalma fagyasztva szárítás esetén 97%.
Az egyéb módszerek, mint a konzerválás és a melegen aszalás, olyan magas hőmérsékletet használnak, amely nagymértékben elpusztítja az élelmiszerek tápanyag értékét.
– fagyasztva szárítva tápanyag tartalom 97%
– melegen szárítva tápanyag tartalom 60%
– konzerv tápanyag tartalom 40%
Sokoldalúság


A fagyasztva szárítás nagyszerűen működik a gyümölcsök és a zöldségek esetén, de a többi alapanyag estén is tökéletesen használható mint pl. húsok, halak, tejtermékek, tojás, fagylaltok és még a teljesen kész, főzött ételeknél is.

Megtakarítás


Az otthonában fagyasztva szárítva készített ételek ízletesebbek és finomabbak, mint a boltban vásárolt fagyasztott termékek és olcsóbbak is! Nem is beszélve arról, hogy tudni fogja, hogy milyen alapanyagot használt. De tartósíthatja fagyasztva szárítással a maradék ételeket is, ezzel még több pénzt takarítva meg, hisz nem lesz kidobandó élelmiszer, ami a mai világban sajnos nagyon is sok!

Videó